Scenarnica Plus: Pošlji kaj za prebrat


SCENARNICA_LOGO_PLUS_COLOR

SCENARNICA PLUS: Pošlji kaj za prebrat

Sogovorniki scenaristi in režiserji Matjaž Ivanišin, Nika Jurman in Juš Premrov (moderator) ter producent Jožko Rutar

V četrtek, 28. marca 2024, ob 18.00 na Lokaciji, Kersnikova 12, Ljubljana

Prijave na info@dsr.si

Dragi vsi, ki vas zanimata scenaristika in dobri filmi, ki nastanejo na podlagi dobrih scenarijev!

Na zadnjem od treh pogovorov v pomladnem sklopu Scenarnice Plus bo tema delikatni proces "feedbacka", kot scenaristi radi pravimo pogovarjanju o naših delih med procesom nastajanja.

Na poti od premise do zaključne verzije vsak scenarij najde pot v roke prijateljev, kolegov scenaristov, soudeležencev delavnic, producentov in odločevalcev, vsak od njih pa bo brez dvoma o njem imel svoje mnenje.

O tem, kako konstruktivno poslušati in posredovati komentarje na scenarij, se bo moderator Juš Premrov pogovarjal s scenaristoma in režiserjema Matjažem Ivanišinom in Niko Jurman ter s producentom Jožkom Rutarjem.

Matjaž Ivanišin je scenarist, režiser in visokošolski predavatelj, prejemnik več kot 20 mednarodnih nagrad na festivalih dokumentarnega filma po svetu, več nagrad vesna, treh nagrad Štigličev pogled za izjemno režijo in nagrade Prešernovega sklada.

Nika Jurman (1991) je scenaristka in režiserka, ki je svojo scenaristično pot začela s pisanjem serije V dvoje. Njen prvi celovečerni film ima zelo dolg naslov, pisala pa ga je skupaj z režiserko Ester Ivakič. Film je ravno v montaži. Predlani je napisala in režirala animirani kratki film Borbike (2022) in zanj dobila vesno za najboljši animirani film. Trenutno razvija svoj prvi igrani kratki film, ki ga bo režirala jeseni.

Jožko Rutar je filmski producent, diplomant in nacionalni predstavnik mednarodnega producentskega izobraževanja EAVE ter visokošolski predavatelj in svetovalec za področje filmskih politik. Doslej je (so) produciral blizu 30 naslovov, filmi v njegovi (so)produkciji pa so prejeli številne nagrade na nacionalnih in mednarodnih festivalih.

Juš Premrov je scenarist, režiser in asistent režiser. Poleg dela na igranih filmih in TV serijah se v zadnjem času veliko posveča tudi glasbi in eksperimentalnemu filmu. Za svoja zadnja kratka filma je prejel vesno za posebne dosežke in posebno omembo žirije IRIS za fotografijo.

Scenarnica Plus je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že deveto leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica Plus je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Zaradi zelo omejenega števila sedežev vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na info@dsr.si.

Se vidimo na Lokaciji!

Slovenski filmski center, javna agencija podpira slovensko avdiovizualno kulturo

Nazaj Naprej